Chantage onbekende Britse royal

Seks, drugs en chantage. Als er iets is waarvoor koninklijke families beducht zijn, dan daarvoor. Toch overkwam het onlangs een lid van de Britse koninklijke familie, voor zover bekend voor het eerst in een eeuw.

Het zondagsblad The Sunday Times onthulde gisteren dat twee mannen zijn aangehouden die 50.000 pond hadden geëist in ruil voor het afzien van de publicatie van een video. Daarop bedreef het lid van de koninklijke familie seksuele handelingen met een medewerker. De medewerker was gefilmd bij het gebruik van cocaïne.

Het is niet bekendgemaakt om wie het gaat, maar volgens Britse media zou het niet gaan om iemand uit het voorste gelid, zoals de prinsen William en Harry. Het lid van de familie schakelde de politie in. Die arrangeerde vorige maand under cover een ontmoeting met de afpersers in een hotelkamer. Daar werd het tweetal op heterdaad gearresteerd.