A-Rod verlaat Yankees

Het rampseizoen voor de New York Yankees blijft duren, ook nadat de laatste bal in Yankee Stadium is geslagen. Niet alleen won de absolute aartsrivaal Boston Red Sox vannacht de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen, de Yankees zien ook sterspeler Alex Rodriguez vertrekken.

Rodriguez, met een tienjarig contract van 252 miljoen dollar (175 miljoen euro) een van de best betaalde honkballers in de VS, maakt gebruik van een optie in zijn contract om de Yankees na drie seizoen te verlaten. Hij kan nu zonder transferbedrag naar een ander team vertrekken. Yankees hadden Rodriguez nochtans een contractverlenging aangeboden, waarbij hij 25 tot 30 miljoen dollar per jaar zou verdienen.

De Yankees, die sinds 2000 geen World Series meer hebben gewonnen, zagen eerder al coach Joe Torre vertrekken.