4 Terugkijken

‘Dinge-dong’ won in 1975

Songfestival

www.eurovisioncovers.co.uk & tinyurl.com/2jmdvz (juryuitslagen)

Glennis Grace zong het: ‘my impossible dream’. Het bleek helaas te kloppen. De droom om de finale van het Eurovisie Songfestival te halen bleek onmogelijk. De laatste tijd gaat het sowieso niet zo goed met Nederland op het Songfestival. Sterker nog, we doen al drie jaar niet meer mee. Maar vroeger, toen betekende Nederland nog iets. Dat kun je zien op eurovisioncovers.co.uk. Dinge-dong, De troubadour, Rechtop in de wind. Dát waren nummers die werden gewaardeerd. Neem Dinge-dong uit 1975. Noorwegen, Engeland, Malta, Israël, Spanje en Zweden beloonden het nummer van Teach-in met douze points, twelve points. Teach-in won dat jaar. Op de b-kant van de single stond het liedje Ik heb geen geld voor de trein. Deze en meer amusante songfestivalfeitjes staan op eurovisioncovers.co.uk. Hier vind je ook alle winnaars sinds 1956 en andere statistieken. (AvdP)

Met bijdragen van Carola Janssen, Elise van der Laan, Anne-Marie van der Poel en Irene de Vette