3 Bieden

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 12: Actress Eva Longoria poses during the Platinum Guild International USA Party held at the Luxe Hotel Rodeo Drive on September 12, 2007 in Los Angeles, California. (Photo by Michael Buckner/Getty Images) Getty Images

Veiling: kleding van sterren

www.clothesoffourback.org

De knalrode jurk die actrice Eva Longoria tijdens de laatste Emmy-uitreiking droeg, is na drie biedingen voor 650 dollar verkocht. Bieden kan via Clothes Off Our Back, een stichting die kleding van sterren veilt voor goede doelen voor kinderen. Een van de laatste veilingen was er een met ‘little black dresses’, dat essentiële kledingstuk voor elke vrouw. Die zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit, maar dat de jouwe ooit in het bezit was van Lisa Kudrow (Friends), geeft toch iets extra’s. De stichting is opgericht door de acteurs Jane Kaczmarek (Malcolm In The Middle) en Bradley Whitford (The West Wing) en heeft sinds 2002 al meer dan 2 miljoen dollar opgebracht. Vijfhonderd bekende en minder bekende celebrity’s hebben al iets afgestaan, waaronder Ellen DeGeneres en Ewan McGregor. Het hoogste bod was op een jurk van Jennifer Aniston die ze droeg in 2002. Opbrengst: 50.000 dollar. (IdV)