Televisie Voorkeur

Katja Schuurman probeert voor bijzondere producten uit arme landen een internationale afzetmarkt te vinden. De winst vloeit terug naar de regio van herkomst. Return to sender: Senegal. Ned. 3, 21.45-22.40u. Katja Schuurman,actrice. VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Oud Loosdrecht,11 mei 2006 Mentzel, Vincent

Actualiteiten

Nova. Over de gassen waarmee containers met producten uit China worden ingespoten. Havenarbeiders worden onwel van deze insecticiden. Ned. 2, 22.15-22.55u.

Informatief

City folk. Serie portretten van bewoners van multiculturele Europese steden. Vandaag: Lissabon. Ned. 2, 16.05-16.30u.

Vals plat. Portretten van onbekende Nederlanders door makers met verschillende culturele achtergronden. Vandaag met Tessa de Mos, de dochter van Aad, een van de weinige vrouwelijke voetbalmakelaars in ons land. En een portret van een van de zeldzame zwarte glazenwassers in Amsterdam. Ned. 2, 16.30-17.00u.

Vroege vogels. Over schietterrein ’t Harde, waar alleen militairen mogen komen. Dankzij die relatieve rust ontstond een natuurgebied met bijzondere plant- en diersoorten. Verder inspectie van de konijnenstand in de duinen en aandacht voor de laatste Nederlandse rattenkoning, in 1963 aangetroffen in het Brabantse Rucphen. Ned. 2, 18.00-18.35u.

PREMtime. Over schuldhulpverlening. Zo’n half miljoen mensen heeft grote problemen ten gevolge van schulden. Bij wet is de hulp goed geregeld, maar door een woud van regels en bureaucratische procedures blijven mensen vaak langer dan nodig in de schulden zitten. Ned. 3, 20.40-21.15u.

LLinke Soep. Crossmediaal magazine over duurzaam consumeren en de wereld van voeding, energie en lifestyle. Beoogt te helpen bij een bewuste én lekkere levensstijl. Ned. 3, 21.15-21.45u.

Superjumbo in the Sky: The First Flight of the A380. CNN aan boord van de Airbus tijdens de eerste commerciële vlucht van Singapore naar Australië. Weliswaar bijna twee jaar later dan gepland en miljoenen dollars duurder dan begroot, maar een nieuwe fase in de luchtvaartindustrie is aangebroken. CNN, 15.00-15.30u uur en 19.00-19.30u.

Praatprogramma

Rondom 10. Kunnen achterstandswijken met veel geld leefbaar worden gemaakt? Minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) trekt jaarlijks 250 miljoen euro uit voor veertig achterstandswijken. Maar gaat dat geld van rijke woningbouwverenigingen de verloedering wel tegen? Wordt de rotzooi in veel achterstandswijken niet juist veroorzaakt door een slechte mentaliteit en niet door geldgebrek? Te gast zijn bewoners van Klarendal (Arnhem), Pendrecht (Rotterdam), Kanaleneiland (Utrecht) en Slotervaart (Amsterdam). Ned. 2, 21.05-22.00u.

Muziek

Thema: Yo VPRO Raps! In het Amsterdamse Desmet treden Nederlandse rap-artiesten op: Def P., Brainpower, All Star Fresh, E-Life, Extince, Nina, Party Squad, Raymster en anderen. Aan de hand van historische opnamen uit de VPRO-muziekarchieven worden de geschiedenis en de ontwikkeling van de Nederrap onder de loep genomen. Ook de grote namen uit de Amerikaanse hiphop komen voorbij. Ned. 3, 00.20-02.05u.

Kunst

Landschap als inspiratie. De White Pass Yukon is een ruig natuurgebied met indrukwekkende rotspartijen. Jane Isakson trekt hier met een schetsboek rond om inspiratie op te doen voor haar schilderijen. Ned. 2, 17.17.25u.

Nieuw in Nederland. Deze keer een Mariabeeldje van Mattheus van Beveren in het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Ned. 2, 17.45-18.00u.

Amusement

NOS Wereld Circusfestival. De nieuwe vorm van circus integreert traditionele circusacts met dans, muziek, mime, theater en illusie, met als resultaat totaalvoorstellingen. Ned. 1, 16.20-17.25u.

Koefnoen. Satirisch programma. In de laatste aflevering van dit seizoen een livegesprek met commandant der strijdkrachten Dick Berlijn. Publicist Paul Scheffer schuift aan in de N!WZ-studio. Ned. 1. 21.30-22.05u.

Raymann is laat. Met Max Westerman, ex-Amerika-correspondent van het RTL Nieuws, en Hansje Görtz, voormalig kindermeisje van de prinsesjes Amalia en Alexia. Zij begon een nanny-opleiding. Ned. 1, 22.05-22.55u.

Wim Helsen: Bij mij zijt ge veilig. Cabaretier Wim Helsen werpt zich op als de redder van de mensheid. Ned. 3, 22.40-00.20u.

Sport

NOS Studio Sport. Met o.a. aandacht voor Engels voetbal en de wereldbeker veldrijden in Tabor. Ned. 1, 22.55-23.50u.