Televisie Overige films

Le gendarme en balade (Jean Girault, 1970, Frankrijk). Vierde aflevering in succesvolle serie gendarme-kluchten van driftkikker Louis de Funès. Gepensioneerde brigade komt in Saint-Tropez alsnog in actie. Ook met Michel Galabru. RTL4, 14.00-15.45u.

Blindgänger (Bernd Sahling, 2004, Duitsland). Jeugdfilm over twee blinde tienermeisjes die erg van muziek houden en gaandeweg het leven buiten de internaatsmuren leren kennen. Ned.3, 14.58-16.15u.

Jumanji (Joe Johnston, 1995, VS). Speciale effecten voeren de boventoon in verfilming van kinderboek van Chris van Allsburg. Gezelschapsspel blijkt een doos van Pandora: kuddes olifanten en neushoorns, reuzenspinnen, ander Afrikaans onheil én Robin Williams komen eruit tevoorschijn. Veronica, 18.35-20.30u.

The Lost World: Jurassic Park (Steven Spielberg, 1997, VS). Vervolgfilm biedt meer van hetzelfde en per saldo dus minder. De dino’s leven nu in het wild, op een eiland voor de kust van Costa Rica. Met Jeff Goldblum, Julianne Moore, Richard Attenborough. Veronica, 20.30-22.55u.

Dracula - Prince of Darkness (Terence Fisher, 1966, Engeland). Middelmatige griezelfilm met Christopher Lee als vampier die het op verdwaalde toeristen heeft gemunt. Arte, 20.45-22.15u.

Ghost Ship (Steve Beck, 2002, VS). Verzorgde griezelroutine. Gabriel Byrne en Julianna Margulies enteren een boot waarop het spookt. Veronica, 22.55-0.30u.

Sirens (John Duigan, 1994, Australië/Engeland). Schilderachtig bloot en exotische flora vormen de spil van deze film over seksuele bevrijding, via een fictieve episode uit het leven van de Australische schilder Norman Lindsay. Een geestelijke (Hugh Grant) moet hem overhalen een aanstootgevend schilderij niet tentoon te stellen. BBC1, 0.20-1.50u.