Rust voorbij

Oktober 2007 is tot dusver een rustige maand geweest, met ongeveer gemiddelde temperaturen, flink wat zonneschijn en niet al te veel neerslag. Op de valreep zal het echter onstuimiger worden.

Vandaag is er wat dat betreft nog niets aan de hand. Er staat maar heel weinig wind, maar de zon heeft het, net als de afgelopen dagen, erg moeilijk. De temperatuur stijgt naar rond 12 graden.

Morgen kondigt de verandering zich aan middels een aanwakkerende wind uit zuid tot zuidwest, die later aan zee krachtig wordt. Er hangt veel bewolking, maar koud is het niet, het wordt rond 14 graden.

In de loop van de avond trekt vanuit het westen een gebied met regen het land binnen, die de voorste begrenzing vormt van koele en onstabiele lucht.

In deze luchtsoort vertoeven we maandag en dinsdag. Het wordt dan wisselend bewolkt zodat de zon af en toe tevoorschijn komt, maar er gaan ook buien vallen, die dinsdag het talrijkst worden. De wind blijft stevig doorgaan en draait naar west tot noordwest. De middagtemperatuur valt naar 11 graden terug.

Woensdag dringt vanuit het westen opnieuw zachtere lucht op. Het wordt dan opnieuw zwaar tot geheel bewolkt en in het noorden kan een spatje regen gaan vallen. De wind luwt sterk en de temperatuur stijgt naar rond 13 graden. De nachten blijven zacht in deze periode, met veelal minima tussen 6 tot 9 graden.