Radio Voorkeur

Radio Atelier. Pindakaas en Hema-worst is het derde deel van de serie Integreren op z’n Hollands, vier verhalen van en over Nederlanders die zich in een nieuwe wereld vestigden. Monoah Manor is een verzorgingshuis vlakbij het Canadese Vancouver. De meeste bewoners zijn in de jaren vijftig en zestig vanuit Nederland naar Canada geëmigreerd. Radio1, 21.00-22.00u.

Volgspot. Actrice en cabaretière Jetty Mathurin werd vooral bekend met haar personage Taante, de goedmoedige Surinaamse matrone, die met gulle hand strooit met levenswijsheden, goede raad en (bij-)geloof. In haar nieuwe voorstelling Zeven gaat de Surinaamse uit Cuyk op zoek naar haar roots. Radio2, 23.00-1.00u.

Verum bonum pulchrum. Peter te Nuyl regisseert een muziekproductie over een positieve ontmoeting tussen de monotheïstische wereldgodsdiensten. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal dat kalief Haroen al Rashid een witte olifant schonk aan keizer Karel de Grote. Naast een impressie van deze voorstelling ook een gesprek met regisseur Te Nuyl. Radio5, 23.00-0.00u.