New Yorkers In de rij voor nieuwe software van Apple

New Yorkers In de rij voor nieuwe software van Apple New York, 27 okt. Enkele honderden Amerikanen stonden in de rij voor een van de winkels van computerfabrikant Apple in New York om een exemplaar te bemachtigen van het nieuwe besturingssysteem OS X Leopard, dat gisteren wereldwijd zijn primeur beleefde. De belangstelling was minder dan onlangs bij de lancering van de iPhone, waarmee veel gebruikers van Windows (van concurrent Microsoft) voor het eerst kennis maakten met software en design van Apple. Een belangrijke eigenschap van de nieuwe software is dat nu op de Mac computers van Apple ook het besturingssysteem van concurrent Microsoft kan worden geïnstalleerd. De lancering van OS X Leopard was vier maanden vertraagd, omdat Apple alle aandacht wilde geven aan zijn langverwachte iPhone (gsm en iPod ineen). Apple zag zijn verkoop vorig jaar sneller groeien dan concurrenten. Foto AP An Apple Store employee who wished not to be identified cheers hundreds who waited in the rain as they enter the building as Apple released the new Apple next-generation software, OS X Leopard, at the store at 59th Street in New York City Friday, October 26, 2007. (AP Photo/Craig Ruttle) Associated Press