Nadine

Nadine FILM Zeven jaar deed regisseur Erik de Bruyn over het voltooien van zijn tweede film, Nadine, de opvolger van zijn debuut Wilde mossels. De film gaat over een vrouw met zo’n sterke kinderwens, dat ze een baby ontvoert. De hoofdrol wordt vertolkt door drie actrices. ,,Wat De Bruyn allemaal met beelden, cameravoering en acteurs voor elkaar krijgt, verdient bewondering. De zwaktes, en die zijn ook niet gering, van Nadine zitten in het scenario.[...] Maar een scenario is iets anders dan een film. Ondanks de zware thematiek bruist de film van leven, en van passie voor de filmkunst van een geboren regisseur. [...] Als ode aan de magie van actrices werk Nadine het best.’’ Peter de Bruijn, 24 oktober 2007 In: 10 bioscopen. Nadine (2007) Scene uit film foto: A-film A-Film

Zeven jaar deed regisseur Erik de Bruyn over het voltooien van zijn tweede film, Nadine, de opvolger van zijn debuut Wilde mossels. De film gaat over een vrouw met zo’n sterke kinderwens, dat ze een baby ontvoert. De hoofdrol wordt vertolkt door drie actrices.

,,Wat De Bruyn allemaal met beelden, cameravoering en acteurs voor elkaar krijgt, verdient bewondering. De zwaktes, en die zijn ook niet gering, van Nadine zitten in het scenario.[...] Maar een scenario is iets anders dan een film. Ondanks de zware thematiek bruist de film van leven, en van passie voor de filmkunst van een geboren regisseur. [...] Als ode aan de magie van actrices werk Nadine het best.’’

Peter de Bruijn, 24 oktober 2007

In: 10 bioscopen.