Mijn afgod Craig

Nathalie Wouters (19) van Spunk wil ook meespelen in de clip van Craig David

HELD: Craig David

Iedereen heeft het constant over de comeback van de Spice Girls. Op verjaardagen hoor ik niets anders dan uit nostalgie geboren wannabe-imitaties en discussies over wie de leukste Spice Girl is. Maar mij laat hun terugkomst koud. Mijn eerste échte idool voor wie ik gewapend met slaapzak en spandoek voor concertzalen bivakkeerde, was namelijk geen blije miep op plateauzolen, maar een zwoele zanger met een ingenieus knotjeskapsel die momenteel óók aan een rentree in de hitlijsten bezig is: Craig David.

De afgelopen paar weken zapte ik een paar keer langs het zoveelste talentenjachtprogramma genaamd F.A.B.S. waarin Veronica-trol Jorinde Moll op zoek gaat naar het ideale videoclipmeisje dat Face, Attitude, Body en Sex-appeal bezit en er uiteindelijk vandoor gaat met een rol in een grote clip. Vol afschuw keek ik naar de deelneemsters en vroeg me af waarom ze zich vrijwillig onderwierpen aan een dergelijke vleeskeuring met zulke onnozele criteria. Aan dat programma zou ik nooit meedoen, besloot ik standvastig.

En dat was het domste besluit dat ik in tijden nam. Zojuist is namelijk bekend gemaakt dat de videoclip waarin het winnende meisje gaat spelen Hot Stuff (Let’s Dance) is, van niemand minder dan mijn voormalige afgod Craig, wiens nieuwe album 9 november uitkomt. In een van de laatste afleveringen van F.A.B.S. zal mijn held zelfs hoogstpersoonlijk een keuze komen maken uit de overgebleven drie clippoezen. De cirkel was perfect rond geweest als Craig zijn nieuwe single, die de Spice Girls in één klap uit ieders geheugen zal slaan, samen met mij van een clip zou voorzien. Je begrijpt dat ik al dagenlang niets anders doe dan haren uit mijn hoofd trekken, in bed liggen en negerzoenen naar binnen proppen om volop te zwelgen in een miserabel verdriet. Want voor een kans als deze had ik zelfs Jorinde Moll voor lief genomen.

    • Nathalie Wouters