Internet Weblog van de dag

Jetset. Ook correspondenten moeten zich onder de jetset begeven, schrijft NRC‘s man in Moskou Michel Krielaars, dus is hij deze week naar een vernissage geweest in Tzum, het grootste warenhuis van Rusland, waar doorgaans meer personeelsleden dan klanten rondlopen.

„De honderd genodigden die

’s avonds langs het kleine legertje beveiligingsbeambten drongen en zich lieten verpletteren door de keiharde muziek van de deejay, waren stuk voor stuk jong, rijk en gekleed in peperdure pronkpakjes die je draagt als je erbij wilt horen. Het feestje bleek van Dasja Zjoe-kova te zijn, ex-fotomodel en tegenwoordig het liefje of ex-liefje van oligarch Roman Abramovitsj. Ze vierde de introductie in Rusland van haar eigen kledinglijn, Kova & T, die het in Amerika al aardig doet. Zwartrubberen leggings die je tot over je schouders kunt optrekken, verfomfaaide T-shirts, skinny-legtuinbroeken en rubberen hotpants (dé wintermode van dit jaar!) hingen in een met schalen Engelse drop en spekkies versierde ruimte, die werd bewonderd door tout Moscou.”

Meer op weblogs.nrc.nl/ weblog/moskou