Honden-Halloween

In een recent, omvangrijk marktonderzoek onder hondenbezitters vroegen enquêteurs: ‘Heeft u de afgelopen twaalf maanden een Halloweenkostuum voor uw hond gekocht?’ De vraag werd gesteld zonder een greintje ironie; in totaal antwoordde zeven procent van de ondervraagden met ‘ja’. Dat zijn in absolute aantallen ruim drie miljoen hondenbezitters, een verdubbeling ten opzichte van drie jaar daarvoor. Een interessante groeimarkt. Aanstaande dinsdag is het Halloween en de hondenkledingindustrie draait al weken op volle toeren, via winkels en websites zijn kostuums te koop waarmee je je hond kunt transformeren tot politieagent, clown, Batman, Elvis of hot dog. De kostuums zijn, vergeleken met feestkleding voor mensen, vriendelijk geprijsd, maximaal dertig dollar; al lopen de kosten voor sommige jurkjes op tot zestig dollar. Honden kunnen aanbellen noch ‘trick or treat’ zeggen, zoals gebruikelijk is tijdens Halloween, maar dat hoeft een leuke viering niet in de weg te staan. Op de feestavond worden steeds meer speciale gekostumeerde bals voor honden georganiseerd.

Marvin Jacobs