Herman Finkers

Herman Finkers CABARET Na zeven jaar stilte, waarin hij tegen leukemie vocht, maakt Herman Finkers zijn rentree met het opvallend serieuze programma Na de pauze. Het voormalige kwinkslagenkanon raakt af en toe nog wel in een grappige stroomversnelling, maar lang zo vaak niet meer. „Finkers geeft zichzelf nu ook de ruimte voor praatjes die het voornamelijk van zijn charme moeten hebben. Na de pauze is een tot de kern teruggebracht programma waarin Finkers een wonderbaarlijk lichte toon aanslaat – juist als het over zijn ziekte gaat. Met een mengeling van filosofische berusting en een onverstoorbaar relativeringsvermogen heeft Finkers een unieke, bijna delicate voorstelling gemaakt. ” Henk van Gelder, 26 oktober 2007. Tournee t/m 16/6. Inl. www.finkers.nl. Herman Finkers Na de Pauze FOTO: Klaas Koppe Koppe, Klaas

Na zeven jaar stilte, waarin hij tegen leukemie vocht, maakt Herman Finkers zijn rentree met het opvallend serieuze programma Na de pauze. Het voormalige kwinkslagenkanon raakt af en toe nog wel in een grappige stroomversnelling, maar lang zo vaak niet meer.

„Finkers geeft zichzelf nu ook de ruimte voor praatjes die het voornamelijk van zijn charme moeten hebben. Na de pauze is een tot de kern teruggebracht programma waarin Finkers een wonderbaarlijk lichte toon aanslaat – juist als het over zijn ziekte gaat. Met een mengeling van filosofische berusting en een onverstoorbaar relativeringsvermogen heeft Finkers een unieke, bijna delicate voorstelling gemaakt. ”

Henk van Gelder, 26 oktober 2007.

Tournee t/m 16/6. Inl. www.finkers.nl.