Hair

Hair MUSICAL Voor het eerst wordt Hair in het Nederlands opgevoerd, vertaald door Ronald Giphart en Jan Rot. Marcus Azzini regisseert de hippie-musical als een terugblik waarin 21 twintigers zich verbaasd afvraagt wat de hippietijd ons heeft opgeleverd. „Opnieuw blijkt dat Hair altijd meer een happening dan een musical is geweest. Van de spelers vallen vooral Jelka van Houten, Jorrit Ruijs, Oren Schrijver en Marcel Veenendaal op. Maar verder valt deze show een beetje tussen de wal en het schip. Te zielloos voor wie uit is op pure retro-nostalgie, en lang niet aanstekelijk genoeg voor wie wel eens zou willen weten waarom Hair destijds zo opwindend was.” Henk van Gelder, 22 oktober 2007. Tournee t/m 14/4. Inl. 0900-9203, www.hairmusical.nl. Capelle a.d. IJssel, 29-09-07. Beeld uit de voorstelling "Hair". Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

Voor het eerst wordt Hair in het Nederlands opgevoerd, vertaald door Ronald Giphart en Jan Rot. Marcus Azzini regisseert de hippie-musical als een terugblik waarin 21 twintigers zich verbaasd afvraagt wat de hippietijd ons heeft opgeleverd.

„Opnieuw blijkt dat Hair altijd meer een happening dan een musical is geweest. Van de spelers vallen vooral Jelka van Houten, Jorrit Ruijs, Oren Schrijver en Marcel Veenendaal op. Maar verder valt deze show een beetje tussen de wal en het schip. Te zielloos voor wie uit is op pure retro-nostalgie, en lang niet aanstekelijk genoeg voor wie wel eens zou willen weten waarom Hair destijds zo opwindend was.”

Henk van Gelder, 22 oktober 2007.

Tournee t/m 14/4. Inl. 0900-9203, www.hairmusical.nl.