Ereleden VVD

Dat de VVD respect heeft voor haar oudere leden siert haar. Maar dat twee ereleden van 76 jaar een hele pagina van het Zaterdags Bijvoegsel van de NRC (20/21 okt) mogen vullen met hun gekrakeel over Rita Verdonk en de `problemen` van de VVD gaat mij toch een beetje te ver. Waarom heeft deze leeftijdscategorie het, althans naar buiten toe, altijd maar weer voor het zeggen bij de VVD? Voortdurend worden de mannelijke ereleden weer `van stal` gehaald, ze halen hun goeie pak uit de mottenballen en daar komen ze weer met hun oubollige mening. Het zou de VVD meer sieren en haar bovendien geen windeieren leggen als zij de iets jongere garde eens wat vaker aan het woord laat. De generatiegenoten van Laetitia Griffith, een prima dame overigens, staan met beide benen in de maatschappij en hebben momenteel veel boeiender nieuws te vertellen dan de ooit hooggepositioneerde heren. De VVD heeft hiermee een ouderwets aanzien gekregen, het imago van een partij met een (te) grote hiërarchische macht. En dat is een belangrijke reden voor de leegloop bij de VVD.