Doping verleden tijd

Dopingebruik bij de wielerploeg T-Mobile behoort tot het verleden. Dat zei de op doping betrapte wielrenner Patrik Sinkewitz in zijn verklaringen voor de tuchtcommissie van de Duitse wielerbond BDR .

Sinkewitz, ex-T-Mobile, hoopt met zijn bekentenissen op strafvermindering nadat hij afgelopen zomer werd betrapt met een afwijkende testosteronspiegel. De Duitse renner bekende en liet de contra-expertise lopen. Bij de behandeling van de zaak eerder deze week verklaarde hij dat bij T-Mobile door de teamartsen dopingpreparaten werden verstrekt.

De voorzitter van de commissie nuanceerde gisteren de uitlatingen van Sinkewitz. „Hij heeft verklaard dat volgens hem de dopingpraktijken binnen T-Mobile inmiddels tot het verleden behoren.” Volgens de Süddeutsche Zeitung is bij de bloeddopingpraktijken binnen de ploeg ook de sportmedische afdeling van de universiteitskliniek van Freiburg direct betrokken geweest. Bij die instelling waren de inmiddels geschorste, voormalig teamartsen Lothar Heinrich en Andreas Schmidt werkzaam. (ANP/DPA)