Coach Ramos weg bij FC Sevilla

Juande Ramos is gisteravond opgestapt als coach van de Spaanse voetbalclub FC Sevilla. Hij liet doorschemeren dat hij eerstdaags een contract ondertekent bij de Engelse club Tottenham Hotspur. Hij moet er de vervanger worden van de gisteren ontslagen Nederlander Martin Jol.

De 53-jarige Spanjaard Ramos won de afgelopen twee seizoenen vijf trofeeën met Sevilla, waaronder twee keer de UEFA Cup. Sevilla won ook de Spaanse beker, en de Spaanse en Europese Super Cup. Dankzij een derde plaats in de Primera Division leidde hij het team voor het eerst naar de Champions League. Hij had bij de Spaanse club nog een contract tot eind dit seizoen.

Op zijn website meldde Ramos gisteren dat hij ‘vanuit Londen’ een aanbod had gekregen dat hij onmogelijk kon weigeren. Ramos noemde de Spurs niet bij naam, maar de directeur voetbal van Sevilla was deze week al gesignaleerd op White Hart Lane tijdens het UEFA-Cupduel van Spurs tegen Getafe.

Volgens de krant London Evening Standard krijgt de Spanjaard bij Tottenham een contract voor vierenhalf jaar, dat hem 25 miljoen pond (bijna 36 miljoen euro) zou opleveren. De Londense club had afgelopen zomer al eens tevergeefs geprobeerd om de succescoach naar Engeland te halen.

Spurs eindigde onder coach Jol de afgelopen seizoenen twee keer vijfde in de Premier League, waardoor het telkens nipt de kwalificatie voor de Champions League miste. De Spurs kenden dit jaar een mindere start. De club staat achttiende met zeven punten uit tien wedstrijden.