Winst Nintendo bijna drie keer zo hoog: nu derde in Japan

Kyoto. Nintendo heeft over de eerst helft van zijn gebroken boekjaar de nettowinst bijna zien verdrievoudigen tot 132,42 miljard yen (811 miljoen euro) tegen 54,34 miljard yen een jaar eerder. Dat maakte het Japanse bedrijf gisteren bekend. De winststijging is te danken aan een sterke verkoop van de spelcomputers Wii en DS. Nintendo verkocht in de afgelopen zes maanden 7,33 miljoen Wii-computers en 13,3 miljoen draagbare DS-consoles. Nintendo verwacht dat de sterke verkoop aanhoudt. Het concern verhoogde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar, dat eind maart 2008 eindigt. Het bedrijf verwacht nu een nettowinst van 275 miljard yen (1,7 miljard euro) tegen een eerder verwachte 245 miljard yen. De omzet over de eerste zes maanden van het boekjaar steeg met 132,5 procent tot 694,80 miljard yen (4,3 miljard euro). Op de beurs is Nintendo het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in waarde. Nintendo is nu het op twee na grootste bedrijf van Japan.