Vers van de brommer

Vers van de brommer Yangshuo. Freelance-fotograaf Lars van den Brink uit Amsterdam liep onlangs over straat in het Zuid-Chinese Yangshuo, toen hij een brommertje zag. „Dit dode rund lag er overheen gesnoerd”, vertelt Van den Brink. „Het brommertje reed onder een poortje door, deze markt op. En daar begon het handjeklap zoals we dat in Nederland kennen.” Het jongetje rechts is de zoon van de slager. „Later begon dat jongetje een beetje in het oog van het rund te prikken. Helemaal niet geïmponeerd door zo’n groot dood dier.” Aan de overkant van de straat was de markt voor toeristen. „Daar zat het vlees keurig op spiesen. Hier zag je kooitjes met honden, klaar om geroosterd te worden.” Foto Lars van den Brink Een markt in Yangshuo waar achter op een brommer een rund werd binnengereden dat al gedood was. De jongen rechts is de zoon van de slager. Brinkhorst, Eric

Freelance-fotograaf Lars van den Brink uit Amsterdam liep onlangs over straat in het Zuid-Chinese Yangshuo, toen hij een brommertje zag. „Dit dode rund lag er overheen gesnoerd”, vertelt Van den Brink. „Het brommertje reed onder een poortje door, deze markt op. En daar begon het handjeklap zoals we dat in Nederland kennen.”

Het jongetje rechts is de zoon van de slager. „Later begon dat jongetje een beetje in het oog van het rund te prikken. Helemaal niet geïmponeerd door zo’n groot dood dier.”

Aan de overkant van de straat was de markt voor toeristen. „Daar zat het vlees keurig op spiesen. Hier zag je kooitjes met honden, klaar om geroosterd te worden.”