Topman Unibet kiest voor overlevering

rotterdam. Petter Nylander, de in Nederland gearresteerde topman van het online wedkantoor Unibet, zal waarschijnlijk begin volgende week voor een rechter in Parijs verschijnen. Gisteren beval de Amsterdamse rechter zijn voorlopige vrijlating. Eerst moest de Zweed zes weken in Nederland blijven wachten op zijn overleveringszitting. Maar omdat Nylander op advies van zijn advocaten meewerkt aan de overlevering, kan een versnelde procedure worden gestart. Unibets waarnemend directeur Ragnar Hellenius vindt het te voorbarig om van een echte vrijlating te spreken: ”Petter zit niet meer in een cel. Maar hij is geen vrij man, want de Nederlandse en Franse autoriteiten bepalen zijn lot. Dat is schijnvrijheid”. Nylander werd maandag op Schiphol gearresteerd omdat zijn bedrijf de Franse gokwet - die volgens de Europese Commissie haaks op EU-recht staat - heeft geschonden door zonder vergunning gokspelen aan te bieden.