Televisie Voorkeur

De koningin bezoekt de republiek India op uitnodiging van de Indiase president, mevrouw Pratibha Devisingh Patil. Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima vergezellen haar. NOS-verslaggevers Etienne Glebbeek en Arjan Nieuwenhuizen volgen het bezoek en maken daarnaast een aantal reportages rondom de verschillende programmaonderdelen. NOS: staatsbezoek India, Ned.2, 18.25 – 18.50u. Indian choolchildren wave Indian and Netherlands flags as they await the arrival of Netherlands Queen Beatrix for a visit to NGO-based school Deepalaya in New Delhi, 25 October 2007, which provides education to slum dwelling children. Queen Beatrix of Netherlands is in India on a four-day state visit. AFP PHOTO/ MANAN VATSYAYANA AFP

actualiteiten

Nova. Gesprek met ex-Beatle Sir Paul McCartney over zijn leven, werk en toekomst, en aandacht voor de sterk ingezakte Amerikaanse huizenmarkt aan de hand van een reportage uit Las Vegas. Ned. 2, 22.15-23.00u.

informatief

De Wandeling. Het levensverhaal van zangeres Maribelle: na 27 jaar loopt haar relatie stuk. Anderhalf jaar later wordt Maribelle ernstig ziek. Ned. 2, 17.05-17.25u.

Blauw bloed extra: Haakon en Mette-Marit (1). De Noorsekroonprins Haakon trouwde het burgermeisje Mette-Marit dat een niet onomstreden verleden had. Eerste deel van een tweeluik. Ned. 2, 19.25-19.55u.

De leugen regeert. Discussie over een belastend artikel in de Texelse Courant over de woordvoerder van het Luchtvaartterrein Texel, gebaseerd op slechts één bron. In de Mediaraad zitten Birgit Donker, hoofdredacteur van NRC Handelsblad en Kees Boonman, presentator van TROS Kamerbreed. Ned. 2, 21.20-22.00u.

Superjumbo in the Sky: The First Flight of the A380. CNN aan boord van eerste commerciële vlucht van Singapore naar Australië. Bijna twee jaar later dan gepland en miljoenen dollars duurder dan begroot is een nieuwe fase voor de luchtvaartindustrie aangebroken. CNN, 00.00.0.30u.

Documentaire

The Beatles in Help! Documentaire over de tweede film die The Beatles maakten, Help!. Met een kijkje achter de schermen en interviews met o.a. regisseur Richard Lester en actrice Eleanor Bron. BBC 2, 01.05-01.35u.

AVRO Close up: Tombe 33, Het grafpaleis van Egypte. Het allergrootste graf van Egypte in de Vallei der koningen is niet van een farao maar van een priester: Padiamenopé. Het complex telt twintig kamers en honderden meters gangen. Welke geheimen bewaart dit grafpaleis? Ned. 2, 16.05-17.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Een terugblik op de afgelopen televisiemaand met Marc-Marie Huijbregts, Joost Zwagerman, Frits Barend (mede-oprichter van de nieuwe tv-zender Het Gesprek) en Hanneke Festen (persofficier van Justitie in Amsterdam). Ned.3, 19.30-20.25u.

Sgt. Pepper.Mick Boskamp in gesprek met DJ Don Diablo. Het Gesprek, 20.00-21.00u

De week van J&R. Ronald Olsthoorn en Jair Ferwerda ontvangen o.a Youri Mulder. Het Gesprek, 22.00-23.00u.

Pauw & Witteman. Met cabaretier Wim Helsen, morgen met zijn show op tv. Ook met zanger Rob de Nijs, die zijn levensverhaal liet optekenen in Rob de Nijs - De geautoriseerde biografie. En oud-minister Hans Hoogervorst vertelt over zijn nieuwe baan als voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Newsnight review. Cultureel discussieprogramma o.l.v. Kwame Kwei-Armah. BBC 2, 0.00-0.35u.

Friday Night with Jonathan Ross. Gasten: Andrew Flintoff, Cate Blanchett, Heston Blumenthal en muziek van Duran Duran. BBC 1, 23.35-0.35u.

amusement

Ranking the stars. Bekende Nederlandse mannen krijgen vragen voorgelegd over zichzelf en over elkaar. Ned. 3, 20.25-21.15u.

Gouden Televizier-Ring Gala. Wie heeft het tv-publiek verkozen tot tv-man en tv-vrouw van het jaar? Brigitte, onlangs verkozen voor de hoofdrol in de musical Evita, treedt tijdens de liveshow vanuit Carré op. Ned. 1, 20.30-22.00u.

De Lama’s. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge improviseren. Ned.3, 21.15-22.00u.

Tequila. Humoristische scènes opgenomen met de verborgen camera. Ned.3, 22.00-22.30u.

De vloer op. Bekende acteurs improviseren op actuele thema’s. Zoals: Peter Blok is door de zoon van Stefan de Walle in elkaar geslagen. Peter komt verhaal halen bij Stefan, maar die is ook zijn chef. Ook met Mohammed Azaay, Carly Wijs, Pierre Bokma, Leopold Witte, Jacob Derwig en Saskia Temmink. Ned. 2, 23.23.30u.

Draadstaal. Satirisch programma met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Vanavond: een nuchtere atleet vestigt een nieuw wereldrecord en de Dikke Mannen drinken cocktails van formaat. Ned. 3, Ned. 3, 23.55-0.25u.

Muziek

BBC Electric Proms 2007.The Kaiser Chiefs met David Arnold, The Cold War Kids, Reverend and the Makers, The Metros en New Cassettes. BBC 2, 00.35-01.05u.

sport

RTL Voetbal. Live-verslag van de Eredivisie-wedstrijd Vitesse - Willem II. Met vooruitblik op de later dit weekeinde te spelen wedstrijden. RTL 7, 20.20-22.45u.

NK Afstanden.Live-verslag vanuit Heerenveen. Met de 500 meter heren en dames en de 5 kilometer heren. Ned. 1, 16.55-19.33, vervolg op Ned. 2, 20.25-21.55u.