Televisie Overige films

* Romeo + Juliet (Baz Luhrmann, 1996, VS). In zijn Hollywooddebuut verplaatst de Australiër Luhrmann de tragedie uit 1597 naar Verona Beach, een fictieve 20ste-eeuwse, katholieke, Latijns-Amerikaanse metropool. Romeo (Leonardo DiCaprio) en Julia (Claire Danes) beminnen elkaar ondanks de bendeoorlog tussen hun families. Het overrompelende visuele idioom van de film, meer Natural Born Killers dan West Side Story, citeert videoclip, bidprentjes en de halve filmhistorie. RTL8, 20.30-22.40u.

Along Came a Spider (Lee Tamahori, 2001, VS/Duitsland). Misdaadroutine naar een aan politiepsycholoog Alex Cross gewijde thriller van James Patterson. Net5, 22.30-0.25u.

* Happiness (Todd Solondz, 1998, VS). Vijf overlappende liefdesverhalen over twaalf hoofdpersonen, in de treurige ambiance van New Jersey en Florida. De klinische blik van regisseur Solondz biedt weinig troost, maar wie eerlijk is, herkent de angst en de wanhoop die vaak aan leugenachtigheid en agressie ten grondslag liggen. Canvas, 23.40-1.55u.

All or Nothing (Mike Leigh, 2002, Engeland/Frankrijk). Regisseur van Secrets and Lies, Naked en Vera Drake maakte wrang portret van het vreugdeloze leven van een arbeidersgezin, hun vrienden, collega’s en buren. Het is alsof ze allemaal voortdurend naar de grond kijken. Moeder Penny walgt zelfs als ze een avondje uit is. Ned.2, 0.00-2.10u.

* La vie rêvée des anges (Erick Zonca, 1998, Frankrijk). Debuutfilm toont een vriendschap tussen twee meiden die sterk van elkaar verschillen en die ontdekken dat een droomleven voor gewone stervelingen niet is weggelegd. Elodie Bouchez als de extraverte, onafhankelijke geest en Natacha Régnier als het eeuwige slachtoffer, worden dicht op de huid geobserveerd en deelden in Cannes de prijs voor beste actrice. Ned.2, 2.10-3.55u.