Spuwende Addo wacht schorsing

Tegen PSV-verdediger Eric Addo is een schorsing van vier Europese wedstrijden geëist. De tuchtcommissie van de Europese voetbalfederatie UEFA zal vandaag uitspraak doen. PSV heeft op voorhand al laten weten niet in beroep te gaan.

Addo werd aangeklaagd, omdat hij dinsdag in het Champions League-duel tegen Fenerbahçe (0-0) zijn tegenstander Semih Sentürk in het gezicht spuwde. De scheidsrechters namen het incident niet waar. Televisiecamera’s registreerden het voorval wel.

Algemeen directeur Jan Reker van PSV noemde de eis zwaar, maar hij vindt het wel terecht dat de UEFA een duidelijk signaal afgeeft. „Spugen mag nooit, onder geen enkele omstandigheid. Als een jongen als Addo dit doet, moet hij zwaar geprovoceerd zijn.”

Addo vocht in de wedstrijd felle duels uit met Sentürk, die kort voor rust een elleboogstoot uitdeelde aan de PSV’er. Addo reageerde met spugen. Na de wedstrijd weigerde de verdediger de pers te woord te staan. Addo heeft in een onderhoud met Reker en trainer Ronald Koeman zijn excuses aangeboden.

Al de eis wordt overgenomen mist de verdediger de resterende drie groepswedstrijden, tegen Fenerbahçe, CSKA Moskou en Inter. Ook het eerste duel in een eventuele achtste finale moet Addo aan zich voorbij laten gaan.