Sony Cybershot DSC-T2: lach of ik schiet

De meeste fototoestellen hebben een lichtmeter, maar de nieuwe Sony Cybershot DSC-T2 fotocamera heeft een ingebouwde lachmeter. Slimme software met de fascinerende naam face and smile detection herkent of alle ooms en tantes op het familiekiekje wel met hun tanden bloot staan. De camera maakt, zodra de mondhoeken beginnen te krullen, automatisch een reeks foto’s.

De meeste fototoestellen hebben een lichtmeter, maar de nieuwe Sony Cybershot DSC-T2 fotocamera heeft een ingebouwde lachmeter. Slimme software met de fascinerende naam face and smile detection herkent of alle ooms en tantes op het familiekiekje wel met hun tanden bloot staan. De camera maakt, zodra de mondhoeken beginnen te krullen, automatisch een reeks foto’s. Het wachten is op een toestel dat reageert op het woord Cheese!
De DSC-T2 (8,1 megapixel, 3 x optische zoom) is er in een paar frisse kleuren maar ook in traditioneel zwart. Opvallende kenmerken zijn het ingebouwde geheugen van 4 GB (geen losse kaartjes nodig), software die desgewenst je foto’s en filmpjes rechtstreeks naar Flickr of Youtube stuurt en een aanraakscherm van 7 centimeter. Ouderwetse knoppen heeft de Cybershot nauwelijks meer. Prijs: 349 euro.

Meer specificaties op deze Sony-site.