Scottish & Newcastle wijst bod Heineken af

Londen. De Britse brouwer Scottish & Newcastle heeft een voorlopig bod van branchegenoten Heineken en Carlsberg afgewezen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Heineken en het Deense Carlsberg hadden 7,20 pond (10,30 euro) per aandeel over voor Scottish & Newcastle. De Britse brouwer wees het bod af omdat het de onderneming significant zou onderwaarderen. Heineken en Carlsberg maakten op 17 oktober bekend te werken aan een plan om de rivaal in te lijven. Destijds benadrukten zij dat er geen zekerheid gegeven kon worden over het daadwerkelijk uitbrengen van een bod. Analisten raamden de overnameprijs, die van Heineken de grootste bierbrouwer ter wereld zou maken, op ongeveer 13 miljard euro. Heineken deelde gisteravond via een verklaring mee vast te houden aan het bod en graag met de Britten om tafel te willen.