Rat in de mode

Een film kan er de oorzaak van zijn dat mensen zin krijgen om een huisdier te houden. Na het zien van Remy, de kookgrage rat in de nieuwe Disneyfilm Ratatouille, willen mensen in Engeland en Frankrijk nu graag een rat als huisdier. Het is zelfs een rage. Het meest geliefd is de blauwe Dumborat, die in Frankrijk ongeveer vijftig euro kost. De Dumborat heeft grotere en rondere oren die iets lager zitten dan bij andere ratten. Deze rat is zachtaardig en heel slim. Je kunt er net zo goed mee spelen als met een hond of kat. Maar dat lijkt niets uit te maken; Toen Harry Potter voor zijn elfde verjaardag van Hagrid een witte sneeuwuil kreeg in de film Harry Potter en de Steen der Wijzen, raakte de sneeuwuil in de mode -en een uil houdt niet echt van spelen. (Foto: Walt Disney Pictures))