Radio Voorkeur

De Avonden. In Radio Cinema.nl praten Floortje Smit en Lotje IJzermans met Michiel van Jaarsveld, regisseur van de dramaserie Stellenbosch die vanaf volgende week op televisie is. Een zevendelig familiedrama en liefdesverhaal, spelend tegen de achtergrond van het Zuid-Afrika na de apartheid. Radio 6, 19.00-22.00u.

NPS Kunststof. Gast is Joost Belinfante, een van de oprichters van CCC Inc. Hij maakte anti-lawaai-cd’s en speelde in Doe Maar, The Magnificent Seven en de band van Fay Lovsky. De legendarische folk- en americana-formatie CCC Inc. bestaat veertig jaar en dit wordt gevierd met een cd-box. De band woonde samen in een commune en stond op het Kralingen-festival (1970) als enige Nederlandse band op het hoofdpodium. Radio1, 19.00-20.00u.

Casa luna. Ries Simons onderzoekt als luchtvaartgeneeskundige de effecten van dag en nacht op militairen, verkeersvliegers, weggebruikers en ziekenhuispersoneel. Vannacht praat Klaas Drupsteen met hem over ‘heldhaftigheidpilletjes’, de biologische klok van blinden en de invoering van de zomertijd. Radio1, 0.00-1.00u.