Lof voor Jan Wolkers via startpagina.nl

Hartstochtelijke liefdesverklaringen, diep gevoelde rouw: het condoleanceregister op startpagina.nl voor Jan Wolkers is er rijkelijk mee gevuld. Voor veel mensen was Wolkers lezen een levensbepalende ervaring, zo blijkt uit het register. Zijn boeken hebben Piet Barendse geleerd `op een andere manier naar het leven te kijken`. Gerrit Jansen bedankt Wolkers `voor het openbreken van dogma`s`. Ook de persoon Wolkers blijkt een diepe indruk op mensenlevens te hebben achtergelaten: `Alsof je beste vriend gestorven is,` zo reageren Gijs en Alie Ravensbergen op het overlijden. `Je was en blijft voor mij een voorbeeld hoe in het leven te staan,` schrijft Jan van Eijk. De site is gekoppeld aan de startpagina Jan Wolkers. Hierop zijn heel veel Wolkers-links te vinden.

M.m.v. Dirk Leyman en Reinier Kist

Zie ook http://papierenman.blogspot.com en nrc.nl/boeken