Jol krijgt ontslag bij Spurs

Martin Jol is ontslagen als trainer van Tottenham Hotspur. De Engelse voetbalclub maakte het vertrek van de Nederlander gisteravond bekend na het verloren duel in het UEFA Cup-toernooi tegen het Spaanse Getafe. Ook zijn assistent Chris Hughton en keeperstrainer Hans Segers moeten weg.

„Het was geen makkelijk besluit”, zei voorzitter Daniel Levy van de Spurs. „We hoopten dat de resultaten zouden komen, maar dat gebeurde helaas niet. Martin en Chris hebben allebei veel voor de club betekend, dus ze zullen hier altijd welkom blijven.”

Jol toonde begrip: „Gezien de resultaten begrijp ik dat de club dit moest doen. Ik heb een fantastische tijd gehad hier. Tottenham is een speciale club. Ik heb met geweldige mensen mogen werken en de fans waren geweldig. Ik wil de supporters voor hun steun bedanken. Ik zal ze nooit vergeten.”

Jol was tegen Getafe nog wel in functie. Hij zag zijn ploeg met 2-1 verliezen. Tijdens de wedstrijd zongen de fans onophoudelijk: „Stand up for Martin Jol.” Tottenham behaalde uit de eerste tien duels in de Premier League slechts zeven punten en staat achttiende.

De 51-jarige Jol was sinds 5 november 2004 coach. Hij begon als assistent van de Fransman Santini, maar werd daarna hoofdcoach. Hij leidde de ploeg vorig seizoen naar de vijfde plaats. Vorig seizoen stonden de Spurs lang vierde, maar moest het team een plaats toegeven en misten ze de voorronde van de Champions League.

Eerder werkte Jol als trainer bij Roda JC en RKC Waalwijk. Coach Juande Ramos van Sevilla wordt genoemd als zijn opvolger. De directeur voetbal van Sevilla, Ramon Monchi, was gisteren aanwezig bij de wedstrijd Spurs-Getafe. Vandaag volgt een gesprek tussen de Spurs en Monchi. Ramos geldt als een van de meest beloftevolle trainers van Europa. Hij won met Sevilla tweemaal achterelkaar (2006 en 2007) de UEFA Cup. Vorig jaar eindigde Sevilla derde in de Spaanse competitie en won de club de Spaanse beker.