Ida Jorritsma, 9 jaar

Ida in haar lievelingsjurk foto Jørgen Krielen © Jorgen Krielen / Amsterdam, 03-10-2007 / Ida Jorritsma Krielen, Jorgen

Draagt

een maillot, nieuwe bruine laarzen, haar lievelingsjurk met bloemen (‘dit stofje zit lekker’) en oorringetjes met diamantjes die haar moeder voor haar heeft gekocht bij de Etos.

Kiest

zelf wat ze aan wil naar school. Ze trekt gewoon iets uit de kast. Soms zegt haar moeder: ‘dat is te koud’ of ‘dat past niet bij elkaar’. Een streepjeslegging met een bloemetjesrok is bijvoorbeeld niet zo mooi samen.

Vindt

winkelen wel leuk, maar heeft er niet altijd zin in. Soms gaat ze liever spelen. Haar moeder koopt ook wel dingen als zij op school zit. Meestal is het mooi. Als de maat niet goed is of als het niet lekker zit, brengen ze het terug naar de winkel.

Bezit

een doosje met oorbellen. Hele mooie gouden met een rond blauw steentje (op vakantie in Italië gekregen) en lange zilveren hangers. Die mag ze niet aan naar school, omdat je daarmee ergens achter kan blijven haken. Een deur ofzo. Ze draagt ze dus alleen thuis, om te spelen.

Zit

op atletiek en op Streetdance. Ze sport in een T- shirt met Snoopy erop en voor atletiek trekt ze altijd Puma’s aan en een warme trui, want ze trainen buiten.

Hoort

op school nooit gezeur over kleren. Haar vorige juf hield altijd een modeshow in de klas, als iemand iets nieuws had. Dan zei ze: „Dames en heren, kijk eens hier, die en die heeft prachtige nieuwe laarzen met borduursel.” Dat was leuk.

Kent

één meisje met Lelli Kelly schoenen, van die dure gympen met glittersteentjes erop geborduurd. Zelf vindt ze ze niet mooi. En het reclameliedje is heel stom Lelli Kelly staat je goed, glitter en glamour aan je voet. Dat je er altijd gratis make up bij krijgt, in een plastic ijsje of een zonnebril, vindt ze ook stom.

Heeft

een hekel aan die ene rok die altijd van haar billen afzakt.

Vind jij Lelli Kelly schoenen wel mooi? Mail naar kinderpagina@nrc.nl

    • Roos Ouwehand