Herfstweer

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in. Om drie uur ’s nachts gaat de klok een uurtje achteruit. ’s Morgens wordt het daardoor wat eerder licht, maar tijdens de avond moet de verlichting nog eerder aan.

Winterse trekjes heeft het weer niet, maar er volgt wel een overgang naar onstuimig herfstweer. Vanavond en vannacht is het nog behoorlijk rustig. Het is bewolkt en nevelig en langzaam daalt de temperatuur naar een graad of 7 of 8. In het noordoosten kan het even opklaringen waardoor de temperatuur iets lager uitkomt.

Morgen breekt lokaal de zon door, op de meeste plaatsen is het grijs. Het blijft droog en er waait een matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Het wordt met 12 of 13 graden wat zachter in vergelijking tot de afgelopen dagen. Zondag komt de temperatuur nog een graadje hoger uit. Toch valt goed te merken dat er een weersverandering op komst is. De zuidwestenwind trekt aan en de bewolking wordt dikker. De dikke laag bewolking zal ervoor zorgen dat het nog wat eerder gaat schemeren. Aan het begin van de avond volgt in het noordwesten de eerste regen. De nieuwe week begint met buiige regen en vanaf maandagmiddag wisselen buien en opklaringen elkaar af. De wind waait stevig door en bereikt af en toe kracht 6 aan zee. De temperatuur zakt opnieuw terug naar een graad of 12.