Gratis krant `Dag` wordt tegen betaling ook thuisbezorgd

AMSTERDAM. De gratis krant Dag kan vanaf 5 november tegen betaling worden thuisbezorgd. De bezorgkosten, ongeveer 5 euro per maand, worden in rekening gebracht. Mensen die de krant zelf ergens oppikken hoeven er nog steeds niet voor te betalen. Dag is opgezet door KPN en uitgeefconcern PCM, als `crossmediale nieuwsdienst`. PCM geeft onder meer de Volkskrant en nrc.next uit. Dag-abonnees kunnen in de toekomst kiezen uit twee varianten: een abonnement op alleen Dag of een combinatie van doordeweeks Dag en op zaterdag de Volkskrant. Alle gratis kranten maken verlies in hun eerste jaren en Dag is daarop geen uitzondering. Hoeveel de productie per maand kost, wil de krant niet zeggen. PCM en KPN houden rekening met een aanloopverlies van 17 miljoen euro in drie jaar.