Gevulde paprika’s

2 rode paprika’s 2 gele paprika’s 2 vleestomaten zout en versgemalen peper 2 knoflooktenen 1/2 literblik kidneybeans 100 gram salamiblokjes 4 eetlepels zure room 50 g extra belegen geraspte kaas 1/4 ijsbergsla

Een voedzaam voor- of bijgerecht voor 4 personen: gevulde paprika’s die even onder de ovengrill worden geplaatst om de kaas te laten gratineren.

Snijd de paprika’s in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Laat de stelen eraan zitten. Schil de paprika’s eventueel met een dunschiller. Hak de ontvelde tomaten in kleine stukjes en bestrooi die met zout en peper. Meng de uitgeperste knoflooktenen erdoor.

Spoel de kidneybeans af en laat uitlekken. Schep de stukjes tomaat, kidneybeans en salamiblokjes door elkaar. Vul de paprika’s met dit mengsel. Bedek de vulling met zure room en bestrooi met geraspte kaas.

Plaats de gevulde paprika’s op een ovenrooster en schuif ze onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas gesmolten is en bruine vlekjes vertoont. Bedek de borden met een laagje in reepjes gesneden ijsbergsla en leg op elk bord een halve gele en een halve rode paprika.

Anne Scheepmaker

Morgen: Souvaroffs

    • Anne Scheepmaker