een weekeinde vol sport

Het is zover; vandaag begint het schaatsseizoen echt. In Thialf in Heerenveen gaan de schaatsers het ijs op voor de NK afstanden. En natuurlijk doet de NOS live verslag, heel vertrouwd met Mart Smeets en Ria Visser voor de camera. Maar zonder de (technische) analyses van Bart Veldkamp, want die zien we dit seizoen op de baan als coach van de Amerikanen. Dit weekeinde neemt schaatser Rintje Ritsma zijn plaats in. De viervoudig wereldkampioen en zesvoudig Europees kampioen allround wist zich niet te plaatsen voor de NK. Programma: Vrij: 2 x 500m (v & m), 5.000m (m). Zat: 1.000m (v & m), 3.000m (v). Zon: 1.500m (v & m) 5.000 (v), 10.000m (m).

NK afstanden, vrij 16.55-1933 uur Ned 1, en 20.25-21.55 uur Ned 2 (!), zat 12.50 uur Ned 1, zon 13.05 uur Ned 1

Ook de mannelijke judoka’s strijden morgen om de nationale titels. De wedstrijden van de NK zijn live te volgen via het internet. Kaarten zijn uitsluitend morgen te koop aan de kassa.

NK judo, Topsportcentrum Rotterdam, zat, voorronden: 13.00 uur, finales: 17.00 uur. Live op www.njb.nl

Net 5 zendt de Euro Hockey League (zie hiernaast) uit, met voorbeschouwing, een livewedstrijd, een nabeschouwing en de samenvatting van een tweede duel. Net voetbal dus. Maud Mulder, Idols-finaliste en speelster van bij NMHC Nijmegen, presenteert het programma. Zaterdag om 14.30 uur live Club an der Alster-HGC om 15.55 uur de samenvatting van Terrassa-HC Rotterdam. Zondag HGC-Waterloo Ducks (live, 14.30 uur) en HC Rotterdam-Grange (samenvatting, 15.55 uur)

Euro Hockey League, Net 5, zat 14.00 uur, zon 13.50 uur Meer info en kaartverkoop: www.eurohockeyleague.eu

De Boston Red Sox zijn sterk begonnen aan de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen. De ploeg won de openingswedstrijd in de best-of-seven tegen Colorado Rockies met 13-1. Nooit eerder maakte een team zoveel punten in een wedstrijd van de World Series. Vannacht was het tweede duel.

Honkbal World Series, 24 okt-1 nov (uiterlijk): mlb.mlb.com

Een klassieker in de Premier League: Arsenal, van de geblesseerde Robin van Persie, gaat zondag op bezoek bij Liverpool, met Dirk Kuijt en Ryan Babel. Zaterdag ook leuk: Chelsea tegen de nummer drie Manchester City.

Buitenlands voetbal, RTL 7, zon 22.45 uur Match of the Day, BBC 1, zat 23.30 uur