Dylan promoot rijden in SUV

Overmatig gebruik van de synthesizer. Het zinnetje ‘I’m a man machine’. Ritmische handklappen. Een videoclip waarin dé dansmove van de eighties (links, sluit, rechts, sluit, links, sluit…) haar comeback maakt. My Secret Lover had niet méér eighties kunnen zijn als het nummer ín de jaren tachtig was gemaakt. Het is de eerste single van Private. Een Deens drietal dat met dit gelikte en uiterst catchy popliedje zichzelf de meest gedownloade band van het land mag noemen. Hun eerste cd is enkel in Denemarken en online te krijgen. Maar nu het nummer ook buiten Scandinavië wordt opgepikt, zal een wereldwijde release niet uitblijven.

De Canadezen van Arcade Fire gaan met hun Poupée de Cire, Poupée de Son-cover nog verder terug in de tijd. Het liedje waarmee France Gall in 1964 het Songfestival won, is een live favoriet van de band en laat de normaal ietwat duistere indierockers vrolijker klinken dan ze ooit deden. Het nummer verscheen afgelopen zomer samen met een LCD Soundsystem-cover van Joy Divisions No Lost Love op single om de gezamenlijke Amerikaanse tour te vieren. Omdat het singeltje alleen tijdens de tour te koop was én enkel op vinyl (een klassieke 7 inch), heeft het even geduurd eer het online opdook. Maar de mp3 – compleet met plaatruis – heeft ondertussen succesvol z’n weg naar het wereld wijde web gevonden.

Met de naderende release van de Bob Dylan-film I’m Not There, is het niet vreemd dat er veel nieuws is omtrent de man. De liefhebber online zit met smacht te wachten op de film en op de bijbehorende twee cd’s tellende soundtrack waarvoor indie-favorieten als Sufjan Stevens en Stephen Malkmus klassieke Dylan-nummers onder handen hebben genomen. Alleen dook er deze week een Dylan-filmpje online op dat in wat minder goede aarde viel bij de ‘indies’. Geheel tegen de huidige groene trend in, promoot Bob Dylan al cruisend door de Amerikaanse woestijn de nieuwste, benzine slurpende en CO2 uitstotende SUV van Cadillac. Al had niemand geschokt hoeven zijn. Bob Dylan gaf eerder dit jaar in popmagazine Rolling Stone al aan niet in de opwarming van de aarde te geloven. Zijn argument: ‘It’s freezing here!’

www.myspace.com/weareprivate, www.prefixmag.com/blog/track-review-arcade-fire-poupee-de-cire-poupee-de-son/7612, Bob Dylan reclame via You Tube, www.myspace.com/imnotthere voor de soundtrack.