De Domker

De Domker Op een dag kwam er iemand in de Savanne en die zag een hele grote vogel met allemaal kleurtjes. Die meneer dacht: „wat zou dat nou weer voor een vogel zijn, eet hij tijgervlees?” Hij keek nog iets beter en hij dacht: „zo, hij eet het echt, wat een bijzondere vogel is dat!” Hij keek nog ietsje beter en hij zag dat de vogel vloog en hij zag dat hij een heel stuk lucht in de plaats nam. Het was een Domker, nu wist hij het weer en hij wilde zijn pistool al pakken. Maar hij herinnerde zich nu ook: „o ja, ik mag hem niet doodschieten, want dan moet ik 100 jaar in de gevangenis en dan ben ik al lang dood. Want er is maar 1 Domker op de wereld, hij is zo groot als een keuken.” De meneer bleef kijken en wat zag hij? De Domker vloog weg en kwam weer terug met een leeuw in zijn bek. Domkers eten tijgers, leeuwen en ook giraffen. Als je vanuit Haarlem helemaal rechtdoor loopt naar de Savanne, dan zie je misschien de Domker. Als je hem niet ziet dan is hij tijgervlees of leeuwenvlees aan het halen. Dierennieuws van Jeanine Krist, 6 jaar, uit Haarlem

Op een dag kwam er iemand in de Savanne en die zag een hele grote vogel met allemaal kleurtjes. Die meneer dacht: „wat zou dat nou weer voor een vogel zijn, eet hij tijgervlees?” Hij keek nog iets beter en hij dacht: „zo, hij eet het echt, wat een bijzondere vogel is dat!” Hij keek nog ietsje beter en hij zag dat de vogel vloog en hij zag dat hij een heel stuk lucht in de plaats nam. Het was een Domker, nu wist hij het weer en hij wilde zijn pistool al pakken. Maar hij herinnerde zich nu ook: „o ja, ik mag hem niet doodschieten, want dan moet ik 100 jaar in de gevangenis en dan ben ik al lang dood. Want er is maar 1 Domker op de wereld, hij is zo groot als een keuken.” De meneer bleef kijken en wat zag hij? De Domker vloog weg en kwam weer terug met een leeuw in zijn bek. Domkers eten tijgers, leeuwen en ook giraffen. Als je vanuit Haarlem helemaal rechtdoor loopt naar de Savanne, dan zie je misschien de Domker. Als je hem niet ziet dan is hij tijgervlees of leeuwenvlees aan het halen.

Dierennieuws van Jeanine Krist, 6 jaar, uit Haarlem