Bokito heeft waterpokken

Bokito heeft waterpokken Gorilla Bokito uit Diergaarde Blijdorp heeft sinds zaterdag waterpokken. Hij is hangerig en koortsig. „Het kan zijn dat Bokito de waterpokken van een andere gorilla heeft gekregen en dat hij er meer last van heeft omdat hij wat ouder is”, zegt dierenarts Willem Schaftenaar. Maar hij kan ook aangestoken zijn door een kind dat herstellende was van de ziekte. „Die kan van een appeltje of stukje brood hebben gegeten en het restje over het hek naar de gorilla’s hebben gegooid.” Willem heeft Bokito een medicijn tegen het virus gegeven: „Bokito is nu al bijna weer beter.” (Foto: WFA/Kees Spruijt) WFA26:BOKITO HEEFT WATERPOKKEN:ROTTERDAM;24OKT2007*ARCHIEFAUG2007*-De beruchte gorilla Bokito van Diergaarde Blijdorp is ziek. Hij kampt met waterpokken. De verzorgers vonden Bokito de afgelopen dagen al wat hangerig. Hij heeft rode blaasjes op zijn huid en is koortsig. Het gaat om de menselijke vorm van waterpokken. De dierentuin denkt dat bezoekers, waarschijnlijk kinderen, de ziekte hebben overgebracht. WFA/sd/str. Kees Spruijt WFA WFA

Gorilla Bokito uit Diergaarde Blijdorp heeft sinds zaterdag waterpokken. Hij is hangerig en koortsig. „Het kan zijn dat Bokito de waterpokken van een andere gorilla heeft gekregen en dat hij er meer last van heeft omdat hij wat ouder is”, zegt dierenarts Willem Schaftenaar. Maar hij kan ook aangestoken zijn door een kind dat herstellende was van de ziekte. „Die kan van een appeltje of stukje brood hebben gegeten en het restje over het hek naar de gorilla’s hebben gegooid.” Willem heeft Bokito een medicijn tegen het virus gegeven: „Bokito is nu al bijna weer beter.” (Foto: WFA/Kees Spruijt)