Aung San Suu Kyi spreekt junta Birma

Rangoon. De Birmese oppositieleider Aung San Suu Kyi heeft gisteren een gesprek gevoerd met regeringsbemiddelaar Aung Kyi. Dat heeft een anonieme diplomaat gemeld. Suu Kyi werd met drie auto`s opgehaald bij haar huis in de voormalige hoofdstad, waar zij twaalf van de afgelopen achttien jaar op last van de junta onder huisarrest is verbleven, en naar een gastenverblijf van de regering gebracht. Het is onbekend waar Suu Kyi en Aung Kyi over gesproken hebben. Aung Kyi`s exacte taak is niet openbaar gemaakt. Waarschijnlijk zal hij de contacten van Suu Kyi met de junta en de VN coördineren. Gambari maakt momenteel een reis door de regio om steun te vragen voor democratische hervormingen in Birma, en zal het land begin volgende maand bezoeken. In november komt ook Paulo Sergio Pinheiro, onderzoeker van de VN, naar Birma om opheldering te krijgen over mensenrechtenschendingen tijdens de opstand van eind vorige maand.