7 Ontrafelen

Bestaat hij wel echt?

Wie was Shakespeare

www.doubtaboutwill.org

Wie was William Shakespeare? Over de ware identiteit van de man uit Stratford-on-Avon doen de wildste verhalen de ronde. Zo zou de naam Shakespeare niet staan voor één man, maar voor een collectief van schrijvers. Een andere theorie zegt dat Shakespeare eigenlijk Christopher Marlowe was, een toneelschrijver, , of zelfs Francis Bacon, wetenschapper en filosoof. Welke van deze theorieën de juiste is, daar spreekt de website zich niet over uit. Maar dat er een probleem is met de identiteit van Shakespeare, wordt door de oprichters van de site uitgebreid beargumenteerd in hun ‘verklaring van redelijke twijfel’. Daarnaast voeren zij namen op van vroegere ‘twijfelaars’, onder wie Sigmund Freud, Charles Dickens en Charlie Chaplin. Twijfel jij ook aan de identiteit van Shakespeare, dan kan je de verklaring van redelijke twijfel zelf ondertekenen. Ruim 200 mensen gingen je voor. (TB)

Met bijdragen van Tinnie Brant, Marleen Luijt, Marije Ravelli en Irene de Vette