6 Foto’s kijken

Thema: zelfportret

Fotomagazine online

www.ideafixa.com

Adhemas Batista’s gezicht is omringd met kleinere versies van hemzelf, in allerlei verwrongen grimassen. Rondom ‘vrolijke’ illustraties van klokken, planeten en luchtballons. Het zelfportret van deze 26-jarige designer lijkt een nachtmerrie. De oudere Benício (70) doet het anders. Op zijn zelfportret schildert hij de blote schouder van een filmster. ‘Zelfportret’ is het thema van het laatste nummer van IdeaFixa, een tweemaandelijks onlinemagazine voor fotografie, design en illustratie. Tekst ontbreekt, maar de afbeeldingen zijn inspirerend genoeg. Het tijdschrift wordt gerund door twee Braziliaanse vriendinnen, die in anderhalf jaar tijd een indrukwekkende hoeveelheid werk van internationale kunstenaars hebben verzameld. Ze stellen geen specifieke eisen aan de kunstenaars, zolang ze maar op de een of andere manier ‘iets zeggen over de wereld van nu’. (Idv)