5 Aanschaffen

Leeds United kopen?

Koop een voetbalclub

www.myfootballclub.co.uk

Waarom moet een club in handen zijn van één multimiljonair? We kopen er één met zijn allen! Dat dacht de initiatiefnemer van het project myfootballclub.co.uk. Hoe het werkt? Iedereen die een aandeel koopt, kan stemmen op een club. Bij 50.000 leden is er genoeg geld ingezameld om welke club dan ook te kopen. De club met de meeste stemmen wordt gekocht. Leeds United staat bovenaan. Mocht de onderneming slagen, dan willen de initiatiefnemers het personeel behouden. De directiekamer wordt wél ontruimd voor kaderleden die de belangen van de nieuwe eigenaren behartigen. Over alles is nagedacht. De site heeft een besloten vennootschap opgericht, zodat de deelnemers bij faillissement niet meer kwijtraken dan ze erin hebben gestoken. Hebberige voetbalfans kunnen beter niet investeren. De regels zijn: één aandeel per eigenaar en eventuele winst vloeit terug in de clubkas. (MR)