Winstgroei uitzender Vedior

Uitzendconcern Vedior profiteert van een sterke groei bij het bemiddelen van vast personeel. Deze activiteiten leverden een belangrijke bijdrage aan de groei van de nettowinst met 21 procent tot 64 miljoen euro in het derde kwartaal van dit jaar ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2006.

De nieuwe bestuursvoorzitter van Vedior, Tex Gunning, zal zich de komende maanden bezinnen op de strategie van het bedrijf. Dat verklaarde de in september aangetreden Gunning vandaag. De uitkomst van deze „strategische heroverweging” geeft Vedior in februari bij de presentatie van de jaarcijfers.

De omzet van Vedior, dat vooral sterk is in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, steeg met 9 procent tot 2,2 miljard euro. Deze groei is redelijk stabiel ten opzichte van de voorafgaande kwartalen. Hiermee presteerde het bedrijf in lijn met de prognoses van analisten. Gisteren liet uitzendbedrijf Randstad een sterk dalende groei zien, die overigens nog boven die van Vedior lag.

De groei van de omzet in arbeidsbemiddeling, het begeleiden van werknemers naar vaste banen, was afgelopen kwartaal 33 procent. Dit lucratieve bedrijfsonderdeel brengt nu 22 procent van de totale omzet binnen. Vorig jaar was dat nog 17 procent.

Het vooruitzicht van Vedior voor het volgende kwartaal is stabiel, het bedrijf verwacht geen grote veranderingen in omzet- en winstgroei. De groei van de markt voor tijdelijk werk zwakt de komende jaren wel wat af, maar analisten verwachten dat de gunstige situatie nog ten minste twee jaar aanhoudt.