Televisie Film van de dag

John Cusack in Serendipity. scene uit de film Serendipity (2001) FOTO: RCV John Cusack

Serendipity. Volgens het woordenboek betekent serendipiteit „het talent om met behulp van toeval en intelligentie een niet gezochte vondst te doen”.

De romantische komedie Serendipity begint met een ‘meet cute’ van de twee hoofdpersonen in het New Yorkse warenhuis Bloomingdales tijdens hun kerstinkopen. Na hun ontmoeting tarten Sara en Jon het lot door geen telefoonnummers uit te wisselen, maar die in een tweedehands boek en op een briefje van vijf dollar te schrijven en daar vervolgens afstand van te doen.

Als het lot wil dat Sara en Jon weer bij elkaar komen, zal het boek of het briefje weer op hun weg komen. De rest van de film bestaat uit een fanatieke zoektocht naar elkaar als Sara en Jon een paar jaar later allebei beseffen dat ze die ene ontmoeting nooit vergeten zijn. Met John Cusack en Kate Beckinsale.

(Peter Chelsom, 2001, VS), Net5, 20.30-22.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg