Seedorf scoort voor AC Milan, dure nederlaag Liverpool

MILAAN, 25 okt. AC Milan heeft in de Champions League een kostbare zege behaald op Sjachtar Donetsk: 4-1. Clarence Seedorf maakte na rust binnen zeven minuten het derde en vierde doelpunt. De international van Oranje gaf bij de tweede treffer, van Alberto Gilardino, bovendien de assist. Met de ruime overwinning drukte Milan de slechte prestaties in de eigen competitie wat naar de achtergrond. De winnaar van de Champions League kent met tien punten uit acht duels een slechte start in de Italiaanse Serie A. In de Champions League staat Milan na drie duels op zes punten in groep D, net zoveel als Sjachtar. Celtic verloor gisteren in de slotfase met 1-0 bij Benfica. Beide clubs hebben nu drie punten. Liverpool moet er rekening mee houden dat de Champions League dit seizoen niet langer duurt dan de groepsfase. De verliezend finalist van de vorige editie verloor in Istanbul van het Turkse Besiktas met 2-1 en zakte naar de laatste plaats in groep A. Bij Liverpool stonden Dirk Kuijt en Ryan Babel in het basiselftal. Assistent-trainer Henk ten Cate was succesvol met Chelsea. De Londenaren versloegen Schalke 04 met 2-0.