Robinho laat Real toch winnen: 4-2

Real Madrid won met 4-2 van Olympiakos Piraeus.

Ruud van Nistelrooy miste een strafschop, de Braziliaan Robinho werd matchwinnaar met twee goals.

Robinho in duel met Raul Bravo. Foto AFP Real Madrid's Robinho (L) fights for the ball with Olympiacos' Raul Bravo during their Champions League Group C football match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 24 October 2007. AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES AFP

Dankzij een 4-2 overwinning tegen Olympiakos Piraeus heeft Real Madrid gisteravond de leiding genomen in groep C van de Champions League. De Spaanse titelhouder speelde vijf kwartier met een man meer en zag Van Nistelrooy in de tweede helft een strafschop missen. Maar uitblinker Robinho was goud waard voor de Madrilenen.

Real Madrid had wat goed te maken voor eigen aanhang in het gure Bernabeu Stadion. Afgelopen weekeinde had de ‘Koninklijke’ met 2-1 verloren in de Primera Division van Espanyol en daarmee een kans laten liggen om afstand te nemen van aartsrivaal FC Barcelona. In de selectie ontbrak toen Robinho. Tot groot ongenoegen van Real-coach Bernd Schuster was de lichtvoetige Braziliaan te laat teruggekeerd van een interland met de nationale ploeg tegen Ecuador. Het ooit door PSV begeerde talent zou tot diep in de nacht de 5-0-zege hebben gevierd. Robinho leefde toch al op gespannen voet met zijn coach en door deze affaire raakte de relatie nog verder onderkoeld.

Maar tegen Olympiakos liet de aanvallende middenvelder al vroeg in de wedstrijd zijn voeten spreken. In de tweede minuut ontfutselde hij de bal van Antzas Paraskevas en verstuurde die direct naar de wegsprintende Ruud van Nistelrooy. De Brabander schoot de bal op doelman Antonis Nikopolidis, maar de attente Raul scoorde alsnog.

Verrassend genoeg kwam Olympiakos al vijf minuten later op gelijke hoogte. De aanval van de Griekse ploeg begon eigenlijk bij balverlies van Sneijder die zich verslikte op het middenveld. De bal kwam bij Pedrag Djordjevic die Luciano Galetti in staat stelde 1-1 te maken.

Kort daarna zat het Real weer mee toen Vassilis Torosidis van het veld werd gestuurd omdat hij de doorgebroken Van Nistelrooy aan zijn arm trok. Real had vanaf de twaalfde minuut al een man meer maar buitte dat in de eerste helft niet uit.

De kwetsbare Spaanse kampioen kreeg kort na rust een nieuwe tik te verwerken. De Braziliaan Julio Cesar schoot uit een vrije trap van Djordjevic 1-2 binnen. Pas twintig minuten later kopte Robinho de gelijkmaker in het net. Hij was het ook die een strafschop veroorzaakte. Van Nistelrooy schoot die echter over. De oud-PSV’er maakte wat goed door acht minuten voor tijd Robinho in staat te stellen de kroon op het werk te zetten: 3-2. Balboa vergrootte de voorsprong in de extra tijd tot 4-2, na aangeven van weer Robinho.