Radio Voorkeur

Desmet live. Met striptekenaar Hanco Kolk die zich verzet tegen de decadentie. Ook aandacht voor de tentoonstelling Green Zone/Red Zone en het 50-jarige tijdschrift Onze Wereld. Verder een gesprek met auteur Malou van Hintum en ChristenUnie-politicus Simone Kennedy, over de vraag of het ‘gewone’ gezin onder druk staat. Radio5, 18.00-19.50u.

De Avonden. In Memoriam Jan Wolkers. Een herhaling van een aflevering uit de reeks Grondleggers van de Nederlandse Literatuur. In 1992 spraken Henk Hofland en Tom Rooduijn uitvoerig met Wolkers. In het tweede uur onder anderen Erik Kross, hoofd muziekprogrammering bij MTV, over de impact van de allereerste house-hit. En schrijver en theatermaker Arjen Lubach over het Hollandse Nieuwe Festival. Radio6, 19.02-22.00 uur.

Casa Luna. Malou van Hintum is ook te gast in Casa Luna. Samen met Jan Latten schreef zij het boek Liefde à la carte over trends in moderne relaties, in een samenleving die bestaat uit patchworkfamilies, singles en exen. Over zoekende mannen en succesvolle vrouwen. Radio1, 0.00-1.00u.