Liaisons Dangereuses

Liaisons Dangereuses Het Nationale Toneel speelt Liaisons dangereuses, naar de 18de-eeuwse brievenroman van Choderlos de Laclos, over edellieden die de verveling verdrijven met immorele verleidingsspelletjes. Gijs Scholten van Aschat speelt de valse, onweerstaanbare graaf; Ariane Schluter de perfide markiezin. Regisseur Johan Doesburg maakt met zijn vaardige, gedreven spelers een hels experiment met de liefde. Uiteindelijk gaat iedereen te gronde aan het mengsel van gewetenloosheid en begeerte. Tournee t/m 26 jan. Inl www.nationaletoneel.nl. Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Den Haag, 06-10-07. Beeld uit de voorstelling "Liaisons dangereuses" naar P.Choderlos de Laclos onder regie van Johan Doesburg bij het Nationale Toneel. Met o.a. Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel speelt Liaisons dangereuses, naar de 18de-eeuwse brievenroman van Choderlos de Laclos, over edellieden die de verveling verdrijven met immorele verleidingsspelletjes. Gijs Scholten van Aschat speelt de valse, onweerstaanbare graaf; Ariane Schluter de perfide markiezin. Regisseur Johan Doesburg maakt met zijn vaardige, gedreven spelers een hels experiment met de liefde. Uiteindelijk gaat iedereen te gronde aan het mengsel van gewetenloosheid en begeerte.

Tournee t/m 26 jan. Inl www.nationaletoneel.nl.