Koning Lear

Koning Lear Momenteel toeren twee versies van Shakespeares King Lear door het land. Die van het Ro Theater is de beste. Oude koning verdeelt zijn land onder zijn oudste dochters, en wordt vervolgens door hen bij het vuilnis gezet. Regisseur Alize Zandwijk pakt de tragedie met humor aan, ze kiest voor een groteske stijl. Het werkt goed, die overdrijving, want zo belanden we in het bizarre sprookje dat King Lear oorspronkelijk ook ís. Een sprookje vol misverstanden en idiote vermommingen. 7-18 nov Rotterdamse Schouwburg . Inl 010-446888 www.rotheater.nl. Foto Leo van Velzen Brussel,16-10-2007. Beeld uit de voorstelling "King Lear" van W. Shakespeare bij het RO Theater onder regie van Alize Zandwijk , met Jack Wouterse in de titelrol. Foto: Leo van Velzen Velzen, Leo van

Momenteel toeren twee versies van Shakespeares King Lear door het land. Die van het Ro Theater is de beste. Oude koning verdeelt zijn land onder zijn oudste dochters, en wordt vervolgens door hen bij het vuilnis gezet. Regisseur Alize Zandwijk pakt de tragedie met humor aan, ze kiest voor een groteske stijl. Het werkt goed, die overdrijving, want zo belanden we in het bizarre sprookje dat King Lear oorspronkelijk ook ís. Een sprookje vol misverstanden en idiote vermommingen.

7-18 nov Rotterdamse Schouwburg . Inl 010-446888 www.rotheater.nl.