Internet Weblog van de dag

Wall Street The flags on the facade of the New York Stock Exchange are a backdrop for a Wall Street street sign, Thursday morning, Aug. 16, 2007. U.S. stocks appeared headed for another sharp retrenchment Thursday after a move by Countrywide Financial Corp. confirmed fears of widening problems with some mortgages and tighter access to credit. (AP Photo/Richard Drew) Associated Press

Wall Street. Correspondent Fraak Staps schrijft in het weblog New York over de nieuwe tv-zender Fox Business, die vorige week van start ging met de vraag „What is Wall Street?” op de homepage.

Staps: „Met de uitleg dat, zodra je mensen die woorden hoort gebruiken, ze het niet alleen over de straat in New York hebben, maar over de hele Amerikaanse economie. Mocht je dat niet weten.

„Onderschat Fox Business niet. De grote broer (want een lief zusje kun je ‘t toch echt niet noemen) Fox News wist CNN van de troon van meest bekeken Amerikaanse nieuwszender te stoten, en, ingrijpender nog, andere tv-zenders mee te laten veranderen. CNN in Amerika laat tegenwoordig zonder moeite filmpjes zien over honden die een motorfiets kunnen besturen. Ik bedoel maar: Fox Business kan op termijn veranderen hoe we ons zakennieuws voorgeschoteld krijgen.”

Daaraan koppelt Freek Staps de vraag: moeten we ons daar zorgen om maken? „Wil je graag dat economisch nieuws met een sausje van optimisme (‘über-cheerleading’ noemt CNN het), opgediend wordt? Of kan je niet genoeg krijgen van kale kwartaalresultaten, interviews met CEO’s en noem je een overname ook liever een fusie omdat dat aardiger klinkt voor de tegenpartij?”

Meer op weblogs.nrc.nl/ weblog/newyork